معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این که کوتاهی و یا نادیده گرفتن خواستههای بیماران میتواند برترین درمانها را تحت الشعاع قرار دهد، تاکید کرد: باید در روند درمان رضایت بیمار مورد توجه باشد تا خدمات درخشان مدافعان سلامت خدشه دار نشود.
در هفته ۱۰۶ همهگیری کووید۱۹ در کشور، روند بستریهای ناشی از این بیماری در عمده استانها نزولی یا ایستاست، اما فوت همچنان در اکثر استانهای کشور روندی افزایشی داشته و در برخی استانها از جمله تهران، کرمان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی نیز افزایش بارز فوتیها را در هفته اخیر شاهد بودهایم.
کاهش شهرهای قرمز و همچنین گذر نسبی از قله پیک اُمیکرونی کرونا در کشور، تصمیمات جدیدی را در آستانه سال جدید رقم زد؛ تصمیماتی مانند برنامه ریزی برای سفرهای نوروزی و برگزاری حضوری کلاسهای مقاطع آموزش عالی؛ این در حالی است که همچنان میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور بر روی عدد ۵۷ درصد قرار دارد.
در هفته اخیر، مصادف با هفته ۱۰۴ اپیدمی کووید ۱۹ در کشور، روند بستری و فوت ناشی از این بیماری در عمده استانها، افزایش بارز داشته است. همچنین میزان مرگهای هفتگی کرونایی در استان تهران که مدتی دو رقمی بود، در هفته اخیر سه رقمی شده است.
در هفته سوم بهمن ماه ۱۴۰۰، مصادف با هفته ۱۰۳ همهگیری کرونا، در عمده استانهای کشور افزایش بارز بستری و فوت ناشی از کرونا مشاهده میشود. همچنین در این هفته در کشور ۱۴۳۹۲ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در بیمارستانهابستری و ۴۷۰ نفر نیز به دلیل این بیماری جان باختند.
نقشه کرونایی کشور برای بار ششم آتشین شد؛ ۱۲۰ شهر قرمز، افزایش بارز بستری در عمده استانهای کشور و افزایش فوتیها در برخی استانها، از نتایج حضور نامبارک اُمیکرون از ۲۸ آذرماه تا کنون است.
معاون بهداشت ستاد کرونای استان تهران ضمن تشریح وضعیت بیماری در پایتخت، گفت: با توجه به سرایتپذیری بالای سویه اومیکرون ویروس کرونا و مدت قرنطینه کوتاهتر آن، زمان کافی برای اخذ تست PCR وجود ندارد؛ بنابراین اگر پاسخ رپید تست یک فرد، دو بار متوالی در یک ۲۴ ساعت منفی شود، میتوان گفت که کرونا ندارد و این کار در دوره پیک میتواند جایگزین PCR شود.
با وجود آغاز پیک ششم کرونا با سویه به شدت مُسری اُمیکرون در کشور، میانگین استفاده از ماسک در کشور ۵۷ درصد است و وضعیت رعایت سایر پروتکلهای بهداشتی نیز چندان چنگی به دل نمیزند.
فوت دو شهروند تهرانی بر اثر ابتلا به هاری به عنوان بیماری مشترک میان انسان و حیوان، زنگ خطری را به صدا درآورده که مقابله با آن تنها با واکسیناسیون سریع سگها و مراجعه مردم به مراکز درمانی در صورت گاز گرفتگی از سوی سگ و یا حتی گربه امکان پذیر است.
سرپرست مرکز اطلاعرسانی و روابط عمویم وزارت بهداشت در واکنش به برخی اخبار درباره عوارض واکسن آسترازنکا، گفت: از ابتدا وزارت بهداشت اعلام کرده بود که به دلیل برخی عوارض نادر، در گروه سنی زیر ۵۰ سال سایر واکسنها ارجح هستند.
با صدور مجوز از سوی وزارت بهداشت و دیگر نهادهای قانونی دیدار تیم ملی فوتبال ایران در برابر عراق و امارات در روزهای 7 و 12 بهمن در استادیوم آزادی به طور حتم با حضور تماشاگر برگزار می شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام کرد: رژیم غذایی نامناسب با ۱۱ میلیون قربانی اولین عامل خطر مرگ در جهان شناخته شده و یک پنجم مرگها را در جهان داراست.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانشگاهها موتور محرکه هستند که نباید تحت تاثیر مسائل سیاسی کند شوند، بیماری کرونا امتحانی بود تا توانمندی حوزه سلامت را محک بزند.
نماینده مجلسی که طرح استیضاح وزیر بهداشت را کلید زده میگوید: انتظار نداریم تمامی مسائل حل شوند اما باید برنامه و اقداماتی حداقلی را از وزیر بهداشت میدیدیم که ندیدیم. وزیر بهداشت در این چند ماهه، واقعا، چه برنامهای داشته است؟
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران با اشاره به لزوم سکانس ژنی تستهای مثبت کرونا برای بررسی میزان شیوع سویه جدید کووید۱۹، گفت: سکانس ژنی در آزمایشگاه مرجع انجام میشود و اعلام میکنند که چند درصد تستهای مثبت، امیکرون است. تعداد این تستها کم است و عدد واقعی ابتلا به امیکرون در تهران نداریم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تعطیلی مدارس و دانشگاهها یک پیشنهاد است اما ستاد ملی کرونا باید تصمیم گیری کند. با دستورالعملهایی که از پیش اعلام کردیم هم برای این مراکز میتوان اقدام کرد؛ اما چون پروتکلها به درستی رعایت نمیشود پیشنهاد ما بر تعطیلی است که نهایت ستاد با رعایت تمام جوانب تصمیم گیری خواهد کرد.
مدیرکل دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه بر اساس آخرین سرشماری کشوری سال ۱۳۹۵، قاعده هرم جمعیتی کشور در حال کوچک شدن است، گفت: جمعیت باید مدیریت شود و ما در هشت سال فرصتی که داریم باید مشکل جمعیت را جبران کنیم.